Router setsus

by raincipher

Port Forwarding cu Asus RT-N12E
Salut
Am si eu acest router si nu reusesc sa fac port forwarding pentru utorrent.
Pasii urmati:
1. Am setat IP Static urmand pasii de aici: http://portforward.c…s-8.htm dupa care pasii de aici http://portforward.c…12/Utorrent.htm
2.Din uttorent am dezactivat Upn port mapping si am copiat portul folosit de utorrent
3. In interfata router-ului la WAN——Virtual Server—- am introdus IP-ul fix creat inainte si portul folosit de utorrent (aici la Protocol am pus TCP// trebuia sa pun UDP sau optiunea Both?)
Tot degeaba. Portul nu e deschis. Pot face doar download nu si upload. Unde am gresit sau ce trebuie sa fac in plus.
Am incercat cu mai multe porturi=acelasi rezultat.

@ved3neu Vezi sa nu ai cumva activata optiunea “Randomize port each time µTorrent starts” in uTorrent.
Daca urmezi instructiunile de aici (http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Asus/RT-N12/Utorrent.htm) si apoi verifici conform instructiunilor de aici (http://portforward.com/help/portcheck.htm), nu ar trebui sa ai probleme.
Daca tot ai probleme, incearca sa-ti adaugi portul si in firewall-ul Windows-ului (si/sau al programului antivirus folosit de tine).
——————————————————————————————————————-
Desi imi arata si mie deseori ca nu sunt “conectabil”, upload-ul functioneaza fara probleme (am ratie in jur de 10, eu cred ca e suficient ).
Asa ca eu as spune sa nu te iei dupa ce iti raporteaza clientul de torrente, ca nu e neaparat adevarat.
Daca in schimb vezi tu ca nu faci upload, sau ca e foarte mic desi ai multi peers conectati, poate ai nevoie de port forward.

Astfel la NAT/QoS -> Port Forwarding vei da Add, si vei seta portul corespunzator clientului tau de torrente (la uTorrent il gasesti in meniul Options -> Preferences -> Connection) la Port from si Port to iar la IP Address vei pune adresa IP locala a calculatorului (192.168.0.ceva sau 192.168.1.ceva, in functie de modelul de router).

Ai grija sa-ti dai calculatorului tau un ip fix, sa nu ti se schimbe data viitoare cand il pornesti (adica dezactivezi DHCP din Windows si pui ip-ul manual sau il rezervi din interfata routerului pe baza de MAC).

Spor.
—————————————————————————————————————-
Deschide port-ul necesar utorrent-ului. Du-te in utorrent -> Options -> Preferences -> Connection, bifeaza Enable UPnP port mapping si Enable NAT-PMP port mapping si vezi daca e vreo schimbare.
—————————————————————————————————————-

Advertisements